Over ons

Flanders Brush Makers is een Belgische borstelproducent die volop inzet op kwaliteitsvolle producten. Dit zowel in huismerken als private label oplossingen.

Sinds 1944 specialiseert Flanders Brush Makers zich in verschillende nichetakken van de borstelindustrie: draadborstels, borstels voor onkruidverdelging, plumeaus, ...

70% van de producten wordt geëxporteerd naar groothandels in West-Europa.

Onze geschiedenis

Flanders Brush Makers heeft een rijke geschiedenis. Het startte ooit als borstelfabriek Hochepied, in 1944. 

Onze filosofie

Missie

Consumenten zijn op zoek naar handige betrouwbare tools en kiezen liever een trendy & duurzaam design, dan een goedkoper alternatief. Flanders Brush Makers trekt heel duidelijk de kaart van nieuwe Belgisch topproducten, vernieuwende en aantrekkelijke borstels volledig geproduceerd in Vlaanderen. 

We maken hierbij het verschil voor onze klant, de winkelier, door zijn omzet in borstelwerk te verhogen met sterke merken of private label oplossingen. We maken het verschil voor de eindgebruiker met een mooi product dat schoonmaken sneller en aangenamer maakt. Een betaalbaar product met een langere levensduur.

Wat zijn onze kernwaarden?

Als familiaal bedrijf zijn wij ervan overtuigd dat het succes van Flanders Brush Makers in grote mate te danken is aan de waarden die we reeds 75 jaar koesteren. Meer dan ooit zien wij het als onze taak om over deze waarden te blijven waken zodat ook de komende generaties op een sociale, economische en ecologisch wijze de productie van borstels in België kan verderzetten. 

Duurzaamheid & FSC® gecertificeerd

We houden de ecologische voetafdruk van onze producten zo klein mogelijk dankzij het gebruik van natuurlijke grondstoffen en FSC® hout. Zo verlengen we bovendien de levensduur van onze producten maximaal.

Private label

Als producent voorzien we private label borstels die volledig passen in een bestaand gamma.

Kwaliteit & lange levensduur

Door bewust te kiezen voor kwalitatieve grondstoffen zorgen wij voor borstelwerk met een langere levensduur.

100% Belgisch

De borstels van Flanders Brush Makers worden lokaal geproduceerd, in Izegem. En dit sinds 1944.

Knappe & trendy designs

Met onze jarenlange ervaring en uitgebreide vakkennis blijven we ons borstelgamma vernieuwen en verder ontwikkelen.

Blijf of de hoogte

Eget congue justo urna molestie eros diam ullamcorper in fames laoreet magna quis ac habitant litora sodales lorem duis sem odio primis